Verkeersborden

Waarom uw verkeersborden kopen bij Cant Wegsignalisatie?

Waarom u uw verkeersborden best bij Cant Wegsignalisatie aankoopt? Omdat wij ze zelf in eigen atelier produceren!

Verkeersborden kopen, rechtstreeks bij de fabrikant, levert u niet alleen een gunstige prijs op, maar ook de zekerheid dat uw leverancier een expert ter zake is. We zijn immers al meer dan 45 jaar gespecialiseerd verkeersbordenfabrikant. Met deze ervaring durven we zonder blozen stellen dat we de nodige expertise in huis hebben om verkeersborden geheel conform de wettelijke bepalingen en de strengste kwaliteitseisen te produceren. Onze verkeersborden zijn bovendien volledig EN 12899-1 conform, want Cant Wegsignalisatie beschikt over het CE keurmerk. Dat houdt onder meer in dat de Type 250 verkeersborden aan volgende vereisten voldoen:

 • gemaakt uit hoogwaardig aluminium
 • reflecterende film klasse 1 (Engineering Grade), klasse 2 (High Intensity) of klasse 3 (Diamond Grade)
 • omgeplooide randen
 • dwarse bevestigingsprofielen op de rugzijde van het bord
 • rugzijde grijs of oranje gepoedercoat

Ook de steunpalen dienen een bepaalde minimumlengte / hoogte te hebben, in de voorgeschreven galva / grijze of oranje kleur gepoedercoat te zijn en paaldiameter Ø 51, 76, 89, 114 of 133 mm te hebben.

Het juiste verkeersbord op de juiste plaats

De minimale afmetingen, de afbeelding, de reflectiegraad en zelfs het type steunpalen is voor verkeersborden die op de openbare weg geplaatst worden, streng gereglementeerd. Voor gebruik op de openbare weg is voor verkeersborden namelijk het standaardbestek 250 van toepassing.

Om u ervan te verzekeren dat u een wettelijk conform verkeersbord aankoopt voor uw toepassing laat u zich dus best door onze medewerkers adviseren.

Hoe u het juiste verkeersbord uitkiest?

U hoeft ons alleen onderstaande informatie te bezorgen en dan zorgen wij ervoor dat het verkeersbord van uw keuze aan de wettelijke normen beantwoordt of die desgewenst overschrijdt:

 • Om miscommunicatie en foutieve producties te vermijden, kan u ons best het typenummer van het officiële verkeersbord in kwestie bevestigen. Dat kan u snel terugvinden door het verkeersbord op te zoeken in ons verkeersborden overzicht.
 • Waar gaat u het verkeersbord plaatsen? Op de openbare weg of op een privéterrein?
 • Heeft u al een bepaalde afmeting of reflectiegraad in gedachten of wenst u het bord in de vereiste minimale afmetingen en reflectienormen te bestellen?
 • Heeft u ook steunen en bevestigingsbeugels nodig? Zo ja, welke lengte moet de verkeerspaal hebben en verkiest u standaard verkeersbordbeugels of een aanpasbare Bandit bevestiging?

Wanneer u borden op maat laat maken, is quasi alles mogelijk

Wenst u een gepersonaliseerd bord verantwoordelijke signalisatie / camerabewaking / … te laten maken, dan bezorgt u ons best even per mail de bedrijfsgegevens die op het bord moeten verschijnen. Ook volledig gepersonaliseerde verkeersborden geheel naar uw eigen ontwerp zijn mogelijk. U bepaalt dan helemaal zelf wat er op het verkeersbord moet verschijnen.

Of wil u een ludiek verkeersbord op maat laten maken als origineel cadeau voor het feestbeest van dienst? In dat geval bezorgt u ons best de gewenste vorm, afmetingen, reflectiegraad en de tekst of afbeelding die u op het verkeersbord wil plaatsen. Hoe scherper het aangeleverde bestand, hoe beter het resultaat!

Gepersonaliseerde borden kunnen in verschillende afmetingen gefabriceerd worden, maar kiezen voor een van de standaardafmetingen heeft vast een gunstig effect op de prijs en levertermijn. De meest courante afmetingen voor verkeersborden zijn:

 • Rond/driehoekig: Ø 400 / 700 / 900 mm
 • Vierkant: 400 x 400 / 700 x 700 mm
 • Rechthoekig: 400 x 600 / 600 x 400 / 900 x 600 / 600 x 900 mm

Duidelijke communicatie en correcte productie

Wil u een verkeersbord bestellen, dan is het zeker geen slecht idee om ons de officiële benaming van het bord te bevestigen. Met deze code weten we immers exact welke afbeelding er op het bord moet verschijnen. De code kan u snel en eenvoudig opzoeken in ons verkeersborden overzicht.

In dit verkeersborden overzicht staan de verkeersborden gerangschikt per categorie. Maak dus eerst uw keuze:

Gevaarsborden
Voorrangsborden 
Verbodsborden
Gebodsborden
Bakenborden
Parkeerborden
• Onderborden
Zoneborden
Aanwijzingsborden
Fiets- en bromfietsborden

Het bord dat u zoekt, staat niet in het lijstje?

In dit verkeersborden overzicht werden enkel de meest courante verkeersborden opgenomen om een snelle opzoeking te vergemakkelijken. Er worden ook voortdurend nieuwe verkeersborden geïntroduceerd en weer andere geschrapt. Het gamma verandert voortdurend.

Vindt u het verkeersbord dat u zoekt niet in het overzicht terug, zoekt u een heel ander bord of wil u een gepersonaliseerd verkeersbord ontwerpen? In dat geval neemt u best even contact met ons op.

Verkeersborden kopen, kan niet gemakkelijker…

Welk prijsvoordeel verkeersborden kopen bij fabrikant Cant Wegsignalisatie u oplevert? Dan kan u snel zelf ontdekken. U hoeft ons enkel even een mailtje te sturen met antwoorden op bovenstaande vragen en onze medewerkers bezorgen u zo snel mogelijk een maatwerk prijsvoorstel en een informatie omtrent de levertermijn.